12 Μαΐου, 2010

Ανησυχία για το αγγελιόσημο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών της (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για την επιχειρούμενη –αν αληθεύουν οι πληροφορίες- κατάργηση του αγγελιοσήμου στους ισολογισμούς που κατά νόμο δημοσιεύουν στις εφημερίδες οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη φέρεται να υποσχέθηκε «να μην επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις με αγγελιόσημο, αλλά να δημοσιεύονται οι ισολογισμοί στο διαδίκτυο».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ελπίζει η ανακοίνωση του Σ.Β.Π.Ε. να είναι απόρροια παρερμηνείας των λεγομένων της υπουργού διότι:

1. Το υπουργείο Εργασίας κατανοεί απολύτως την ύπαρξη αγγελιοσήμου.

2. Η δημοσίευση των ισολογισμών σε έντυπα και όχι ασαφώς «στο διαδίκτυο» αποτελεί επιλογή που προάγει τη διαφάνεια και εν τέλει τη Δημοκρατία, για όσους θεωρούν ότι η ενημέρωση για τα οικονομικά των επιχειρήσεων πρέπει να είναι κτήμα όλων των πολιτών και όχι να διαχέονται στο διάστημα.

3. Αν η κ. Κατσέλη όντως επιθυμεί την κατάργηση του αγγελιοσήμου σε ένα τμήμα ύλης των εντύπων, καλό θα είναι να ενημερώσει τους συναδέλφους της στο υπουργείο Εργασίας και να απαντήσει στην Π.Ο.Ε.ΣΥ., στις Ενώσεις Συντακτών και στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ