7 Φεβρουαρίου, 2008

Νέα 24ωρη απεργία

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων απαντούν οι δημοσιογράφοι, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να αντισταθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους της χώρας στην κυβερνητική πολιτική που αποσκοπεί, στην ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, την υπονόμευση των Ταμείων και την κατάργηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αμετακίνητη στάση του κλάδου, απέναντι στην κυβερνητική επέλαση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επαναβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών από όλη τη χώρα.

Εκφράστηκε, η πλήρης διαφωνία όλων στη δημιουργία ενός τελείως ανομοιογενούς μορφώματος, που προτείνει με την πολιτική της η κυβέρνηση και το οποίο, τελικά, θα βλάψει το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Τονίστηκε, για μια ακόμη φορά η αντίθεση όλων στην πολιτική ενοποίησης των Ταμείων, που έχει στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών τους και ουσιαστικά τη δήμευση των πόρων τους, μειώνοντας τις συντάξεις, καταργώντας ακόμη και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αποφασίστηκε ομόφωνα οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν οργανώσει η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008 και στην οποία παίρνουν επίσης μέρος οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι δικαστικοί επιμελητές κ.ά.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία σ’ όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα) και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα οι Ενώσεις-μέλη της, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις της 13ης Φεβρουαρίου 2008.