12 Φεβρουαρίου, 2008

24ωρη απεργία δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, μαζί με όλους τους εργαζομένους στην ενημέρωση, συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να διαδηλώσουν όλοι μαζί την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, η οποία αποσκοπεί στην ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με τη μέθοδο της ενοποίησης, τη δήμευση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων, και με ουσιαστική κατάληξη τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων, των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει πολιτικά ή άλλα παιχνίδια με τους πόρους και τα αποθεματικά των Ταμείων τους και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις απεργίες σ’ όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα) και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα οι Ενώσεις μέλη της.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας:

– Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική  και  ενημερωτική εκπομπή από το  εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ  και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

–  Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

–  Την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press.

Τα ρεπό των συναδέλφων, που έχουν προγραμματιστεί για τις 13/02/2008, θα πραγματοποιηθούν άλλη ημέρα της εβδομάδας με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη των Ενώσεων.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους δημοσιογράφους να περιφρουρήσουν τις απεργίες, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους.

Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.