6 Μαρτίου, 2014

Βραβείο στην έκθεση Greece in Crisis

Tο βραβείο καλύτερης έκθεσης “Ασημένια Νιφάδα” κέρδισε η έκθεση Greece in Crisis, της ομάδας φωτογράφων Phasma2 που επιμελήθηκε η Ιστορικός Τέχνης Μπία Παπαδοπούλου, στο πλαίσιο της 29ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Σαράγεβο  (ανάλογο βραβείο απέσπασε και η Γαλλία).

Η έκθεση,  που είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών, του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στη γκαλερί IPC “E” στο κέντρο της παλιάς πόλης και εντάχθηκε στη γενική θεματική του Φεστιβάλ The Art of Touch, ως ανεξάρτητη ελληνική συμμετοχή. Η βράβευση ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2013 και θα γίνει στο πλαίσιο του 30ου Φεστιβάλ του 2014, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.  Η έκθεση Greece in Crisis περιλάμβανε 180 φωτογραφίες των τελευταίων χρόνων που κατέγραφαν με συγκλονιστικό τρόπο τις βίαιες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές που βίωσε η χώρα. Λειτουργούσαν ως αιχμηρά ντοκουμέντα συνθέτοντας ένα διαπεραστικό πολιτικό μανιφέστο. Χωρισμένες σε θεματικές ενότητες, οι φωτογραφίες δημιουργούσαν οπτικά σταυρόλεξα που διαβάζονταν ως αυτοτελείς αφηγηματικές ιστορίες. ´Ένας εικονικός διάλογος ανάμεσα στους 14 φωτογράφους.

Φωτογράφοι της ομάδας Phasma2

Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Νικόλας Γιακουμίδης, Λουίζα Γουλιαμάκη, Γιώργος Δέτσης, Μιχάλης Καραγιάννης, Στέλιος Ματσάγκος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Vishy Moghan, Milos Bicanski, Γιώργος Νικολαίδης, Καμίλο Νόλλας, Αλέξανδρος Σταματίου, Ιάκωβος Χατζησταύρου, Ανδρονίκη Χριστοδούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μπία Παπαδοπούλου: 6932 958990,
Μιχάλης Καραγιάννης: 6977 583001
phasma2.com
e-mail: info@phasma2.com