6 Ιουλίου, 2024

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των φερόμενων ως εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη των φερόμενων ως εκτελεστών του συναδέλφου μας, Γιώργου Καραϊβάζ, μετά τη διακοπή κατά τη δικάσιμο της 26ης Ιουνίου.

Στη σημερινή διαδικασία, παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), προσκεκλημένη της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δηλώσει την απαίτηση των Ευρωπαίων δημοσιογράφων για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η Πρόεδρος της ΕΟΔ, η Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εξέφρασαν για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή τους στην σύζυγο, την μητέρα και την αδελφή του θύματος, οι οποίες έζησαν για μια ακόμη φορά τη δολοφονία του συναδέλφου καταθέτοντας ενώπιον του Δικαστηρίου.

Με την παρουσία των εκπροσώπων της ΕΟΔ, της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, τονίστηκε ότι για τους δημοσιογράφους διεθνώς η υπόθεση παραμένει υψίστης σημασίας και θα παραμείνει έως ότου καταδικαστούν οι υπεύθυνοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί για μια ακόμα φορά από τις Ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και την αποκάλυψη όλων των πτυχών του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου με την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ