29 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Věra Jourová

 

Συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με την  Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Αξιών και Διαφάνειας Věra Jourová πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Επίτροπος ήρθε στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να συναντηθεί με την ΠΟΕΣΥ και την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών  για να συζητήσει μαζί τους τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Τύπου στην Ελλάδα.

Την ΠΟΕΣΥ εκπροσώπησε η Πρόεδρος  Έλενα Ριζεάκου και η Γενική Γραμματέας Μιμή Τουφεξή ενώ παρευρέθηκε  και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει για πολλά χρόνια ο  κλάδος στην μνημονιακή Ελλάδα και αναγνωρίστηκε η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διασφάλιση του έργου και της ασφάλειας των δημοσιογράφων.

Συμφωνήθηκε ότι κοινός στόχος μας είναι η ανεξαρτησία και η ασφάλεια του δημοσιογράφου στο έργο του και η απρόσκοπτη ανεξαρτησία της  Ενημέρωσης πράγματα άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Η κυρία Γιούροβα διαβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντηση της με τον Έλληνα πρωθυπουργό και μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης τις επόμενες ώρες, θα μεταφέρει τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκ νέου συζήτηση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης καθώς η Επίτροπος επισκέφθηκε την Ομάδας Εργασίας και  Συντονισμού (Task Force) για τη Διασφάλιση της Προστασίας, της Ασφάλειας και της Ενίσχυσης της Θέσης των Δημοσιογράφων και άλλων Επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης.

Την ΠΟΕΣΥ στην εν λόγω Επιτροπή εκπροσωπεί η Πρόεδρος κα Έλενα Ριζεάκου που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί  στο έργο της Επιτροπής ενώ τα μέλη εξέφρασαν  στην Επίτροπο την αναγκαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και την ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα.