17 Μαΐου, 2011

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τους εκβιασμούς και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ να ακυρώσει με κάθε τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων εναντίον των παράνομων απολύσεων που απαξιώνουν την εφημερίδα, υποθηκεύοντας με αυτό τον τρόπο το μέλλον της και το μέλλον των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και των άλλων Ενώσεων των εργαζομένων για να περιφρουρηθούν οι θέσεις εργασίας χωρίς εκπτώσεις και με γνώμονα την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.
Επειδή υπήρξαν από ορισμένους σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χειρίστηκε νομικά την αγωγή της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε. στην 36ωρη απεργία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η απόφαση ότι η απεργία που κήρυξε η Π.Ο.Ε.ΣΥ. κρίθηκε παράνομη επιδόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 11.35 το πρωί της Δευτέρας, 16 Μαΐου 2011.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να σταθούν μαζί με τις Ενώσεις στην πρώτη γραμμή.
Αλληλεγγύη και ενότητα πρέπει να είναι οι βασικές αρχές στον αγώνα μας απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών.