17 Φεβρουαρίου, 2012

Συλλήψεις στην Αθήνα με εντολή της Πρεσβείας των Γερμανών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για την παρεμπόδιση από την ηγεσία της ΓΑΔΑ του Γιώργου Σαββίδη, Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., του Γιώργου Κατερίνη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και των Τάσου Πετρόπουλου και Αλέξανδρου Νικολούζου, νομικών της Ομοσπονδίας, να έρθουν σε επαφή με Γερμανούς ακτιβιστές –μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι- που είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, για διαμαρτυρία τους έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία κατά της κυβερνητικής γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα.

Η ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας Γερμανών ακτιβιστών που πραγματοποιήθηκε έξω από την Γερμανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα, μεταβλήθηκε σε επεισοδιακή με την παρέμβαση της Αστυνομίας που προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές, ύστερα από υπόδειξη υπαλλήλων της Πρεσβείας!
Αφορμή θεωρήθηκε η κίνηση μέλους της καλλιτεχνικής ομάδας που πέταξε ένα αυγό στο κτίριο, κίνηση που αποτελούσε κομμάτι του θεατρικού δρώμενου το οποίο εκτυλισσόταν.
Κατά τη σύλληψη προπηλακίσθηκαν, μαζί με τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Δημήτρης Τρίμης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο βουλευτής, στον οποίο μόνο επετράπη να συναντηθεί με τους προσαχθέντες, αξίωσε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι, όπως έγινε λίγο μετά.
Οι ακτιβιστές σε έντυπο στη γερμανική και ελληνική γλώσσα, ανάμεσα στα άλλα διατράνωσαν:

«Εμείς, το Σβάμπινγκραντ Μπαλέτ, βιώνουμε εδώ και δέκα μέρες πώς ο ελληνικός λαός καλείται να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι η χώρα τους θα γίνει ένα προτεκτοράτο των τεχνοκρατών, με τη γερμανική κυβέρνηση ως τοποτηρητή. […]

Λέμε στους Γερμανούς πολιτικούς: Κρατήστε για τον εαυτό σας τις φρικτές συμβουλές σας. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να πληρώσετε εσείς τα χρέη από τη ναζιστική περίοδο; Και επιτέλους σταματήστε αυτό το παραμύθι ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να σώσουν τους Έλληνες! Εδώ όλοι έχουν από καιρό καταλάβει ότι ουδείς θα σωθεί, εκτός από τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σκάστε λοιπόν!»

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς το Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Γαλλίας (SNJ-CGT), για τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, και τους καλεί να μεταφέρουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στις 17 μεγάλες γαλλικές οργανώσεις για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνουν αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ώρα 14:00, στη στάση του μετρό Τροκαντερό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.