1 Ιανουαρίου, 2009

Στο Πλευρό των Συμβασιούχων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ συμπαρίσταται ενεργά στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ το οποίο κήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ3 ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα της νέας γενιάς συναδέλφων που εργάζονται στο κρατικό μέσο με ψευδεπίγραφη σύμβαση έργου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ  ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Π. Παυλόπουλο να προκηρυχθούν συμβάσεις εργασίας και όχι έργου, συμβάσεις δηλαδή που να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες της ΕΡΤ3 και στην εργασιακή ηθική, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο υπουργός, όπως τουλάχιστον δήλωσε στην αντιπροσωπία της ΕΣΗΕΜ-Θ που τον επισκέφθηκε.

Η διακοπή των συμβάσεων 18 συναδέλφων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να γίνει ούτε ένα βήμα προς την υλοποίηση των υποσχέσεων του υπουργού, οδήγησε στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Αντί η ΕΡΤ Α.Ε. να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος, κατέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ ασκεί πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΣΗΕΜ-Θ στη σημερινή δικαστική διαδικασία, θεωρώντας ότι τα αιτήματα της απεργίας και δίκαια και νόμιμα είναι.