12 Απριλίου, 2023

Στην Αθήνα από 19-21 Απριλίου η ετήσια Tακτική Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ)

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Δεκαεννέα χρόνια μετά το 2004, όταν είχαμε φιλοξενήσει στην Αθήνα το 25ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.), η ΕΣΗΕΑ, το Μορφωτικό της Ίδρυμα και η ΕΣΠΗΤ συνδιοργανώνουν από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2023 την ετήσια Τακτική Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ και τη Γενική της Συνέλευση, υπό την προεδρία της Dominique Pradalié. Επίσης, τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής θα παρακολουθήσoυν η Maja Sever Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), ενώ συμμετέχει η Sabina Inderjit, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ και Πρόεδρος της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Ασίας – Ειρηνικού (FAPaJ).

Η ανάληψη της διοργάνωσης έχει ιδιαίτερα τιμητικό χαρακτήρα για τη χώρα μας. Οι δημοσιογράφοι-μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ προέρχονται από:

Ευρώπη: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Τουρκία
Β. Ν. Αμερική: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Παναμάς, Περού
Αφρική: Αγκόλα, Καμερούν, Σομαλία, Τυνησία
Μέση Ανατολή: Κουβέϊτ, Λίβανος, Μπαχρέϊν, Ομάν, Παλαιστίνη
Ασία: Ινδία
Ωκεανία: Αυστραλία
Επιπλέον, στη Γενική Συνέλευση θα συμμετέχουν, μέσω διαδικτύου, περισσότεροι από 250 σύνεδροι από 187 Ενώσεις-μέλη της ΔΟΔ, από 140 χώρες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ