1 Σεπτεμβρίου, 2011

Στη Θεσσαλονίκη το ΓΣ της ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, συντονίζοντας την αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου. Θέματα:

Το σχέδιο «εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ» που ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος, το οποίο προωθεί την υπονόμευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη συρρίκνωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης λειτουργίας της, υπέρ της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πληροφόρησης του λαού, την πριμοδότηση των ιδιωτικών Μέσων και τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις, η γενίκευση της επισφάλειας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η περικοπή μισθών και η επέκταση της μαύρης εργασίας και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

– Αποφάσισε επίσης το Σάββατο 10/9 στις 11.30 να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν μαζικά  στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου 10/9 στη Θεσσαλονίκη.

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Η ΠΟΕΣΥ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με όλους τους εργαζόμενους ενάντια:

  • Στο ανάλγητο πρόγραμμα περικοπών μισθών, συντάξεων, μεταφοράς περισσότερων φορολογικών βαρών στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
  • Στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που έχουν νομοθετηθεί και προωθούνται με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.
  • Σε κάθε μέτρο υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων και στα σχέδια ολοκληρωτικής κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που δημιουργούν ένα μεσαιωνικό εργασιακό τοπίο.
  • Στη διάλυση και υποβάθμιση όλων των δημόσιων οργανισμών και φορέων, στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και στην απόσυρση του κράτους από δράσεις υπέρ της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τέλος, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις ομοσπονδίες εργαζομένων στα ΜΜΕ και τις ενώσεις στην κατάρτιση ενός συγκεκριμένου μαχητικού προγράμματος αντίδρασης σε αυτά τα μέτρα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.