17 Μαΐου, 2013

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ το Σάββατο και την Κυριακή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη και των 5 Προέδρων των Ενώσεων-μελών με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας (άρθρο 2 παράγραφος 4, άρθρο 3 παρ. 2, 3 και 8, άρθρο 11 παρ. 2 και άρθρο 38 παρ. 2 και 3) νέες στάσεις εργασίας:

για την Αθήνα και την περιφέρεια

  • το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 7 έως τις 10 το πρωί
  • την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 7 έως τις 10 το πρωί

για την ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε Μακεδονία-Θράκη

  • το Σάββατο 18 Μαΐου 10:30 έως 13:30
  • την Κυριακή 19 Μαΐου 10:30 έως 13:30.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Η ΠΟΕΣΥ αξιώνει την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που σε ανακοίνωση που απέστειλαν στην Ομοσπονδία διεκδικούν, ρωτώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ:

«Με ποιες κινήσεις θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ. Πώς θα περιφρουρηθεί η ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού έργου. Πώς η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα συνεισφέρει στην υπεύθυνη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Ποια είναι τα σχέδια για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, το σύνολο της οποίας βρίσκεται στις λίστες «αξιοποίησης» του ΤΑΙΠΕΔ.
Ποια είναι η θέση της Διοίκησης για το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών που διαμορφώνει το πλαίσιο ακόμα και για την κατάργηση της ΕΡΤ.

Πότε και με ποιες διαδικασίες θα επιστρέψουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που είναι άνεργοι από το Φλεβάρη.
Ποιες είναι οι προθέσεις της Διοίκησης για τις πολυδάπανες μεικτές και εξωτερικές παραγωγές οι οποίες εγκρίνονται εκτός κάθε πλαισίου και συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά και για τα «χρυσά» συμβόλαια προσωπικού ειδικών θέσεων και συμβούλων».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.