11 Φεβρουαρίου, 2009

Στάση εργασίας για την τροπολογία “Παυλόπουλου”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο μεγάλο παζάρι της επικοινωνιακής πολιτικής όλες οι μέθοδοι πλέον για την κυβέρνηση φαίνονται θεμιτές. Με αιφνιδιαστική τροπολογία ουσιαστικά καταργεί ακόμα και τις ελάχιστες προϋποθέσεις για τα εργασιακά δικαιώματα, την ασφάλιση, αλλά και την ποιότητα της ενημέρωσης που θεσπίζει ο νόμος 3548 του 2007 για τον Περιφερειακό Τύπο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με την σύμφωνη γνώμη των Ενώσεων ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας Παυλόπουλου και ενημέρωσε με συναντήσεις και ανακοινώσεις όλα τα κόμματα της Βουλής και τους συναδέλφους μας για την επιχειρούμενη ανατροπή, η οποία:

1. καταργεί το κριτήριο της πλήρους απασχόλησης των δημοσιογράφων και νομιμοποιεί το δελτίο παροχής υπηρεσιών,

2. ανοίγει το παράθυρο στους εκδότες να αποφεύγουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καταργώντας την ασφαλιστική ενημερότητα, και τέλος

3. βαφτίζει περιφερειακές εφημερίδες εκδόσεις χωρίς τοπική ύλη και με αμφίβολης ποιότητας περιεχόμενο, μακριά από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την τροπολογία, που συντάχθηκε ερήμην του κλάδου, καλεί τις Ενώσεις μέλη της σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και ζητά την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ στις κινητοποιήσεις.