9 Απριλίου, 2011

Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 11 Απριλίου από τις 6 π.μ. ως τις 12 το μεσημέρι

ΑΘήνα 9 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΗΠΤΑ, η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων αποφάσισαν να επεκτείνουν την τετραήμερη απεργία, με εξάωρη στάση εργασίας (από τις 6 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι) τη Δευτέρα 11/4, στις ημερήσιες εφημερίδες και τα πρακτορεία διανομής Τύπου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την 4ημερη απεργία μας για την υπογραφή ΣΣΕ. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τον Τύπο, από την τάση ορισμένων εκδοτών που –προκειμένου να «σπάσουν» την απεργία– δεν διστάζουν να υποβαθμίζουν τις ίδιες τις εφημερίδες, εκδίδοντας απεργοσπαστικά «φύλλα», με ειδήσεις – κονσέρβα.

Τα Σωματεία μας καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο σε επαγρύπνηση: Για την ομαλή ολοκλήρωση της επιτυχημένης 4ημερης απεργίας. Για την επιτυχία της 6ωρης στάσης εργασίας στις εφημερίδες – και ειδικότερα σε όσες προτίθενται να εκδώσουν απεργοσπαστικό «φύλλο». Για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θεσσαλονίκη 9 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΣΗΕΜ-Θ

Νέα εικοσιτετράωρη απεργία κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011.

Παρά την έγγραφη δέσμευσή της, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας για μιαν ακόμη φορά δεν κατέβαλε εγκαίρως τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους.
Η απεργία θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Τρίτης 12 Απριλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει επίσης εξάωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Απριλίου από τις 6 π.μ. ως τις 12 το μεσημέρι σε όλες τις εφημερίδες που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη και στα ανταποκριτικά γραφεία των αθηναϊκών φύλλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο