21 Φεβρουαρίου, 2006

Σκάνδαλο υποκλοπών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με αφορμή τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών καταγγέλλει, για μία ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών ελευθεριών όπως αυτή επιχειρείται με τη μέθοδο των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Τα τελευταία γεγονότα υποκλοπής φανερώνουν για μία ακόμα φορά την ανυπαρξία κάθε προστασίας της ατομικής και κοινωνικής ζωής. Αποδεικνύουν ότι ο πολίτης βρίσκεται στο έλεος των γνωστών «αγνώστων» δυνάμεων οι οποίες πάντοτε επιχειρούσαν να ποδηγετήσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Το γεγονός ότι μεταξύ των υπό παρακολούθηση ήσαν και συνάδελφοι, άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες, πολιτικοί, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι στόχος των υποκλοπών δεν ήταν η διαβολή συγκεκριμένων προσώπων, αλλά η προσπάθεια υπονόμευσης αυτής της ίδιας της λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή του με όλο τον Ελληνικό Λαό, καταγγέλλει την ύπαρξη των κέντρων διαπλοκής και παραεξουσίας, επισημαίνοντας την πρωτοφανή επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης και τελικά των δημοκρατικών θεσμών με κάθε είδους κινητές και ακίνητες σκιές..!