29 Ιουλίου, 2010

ΠΟΕΣΥ & ΠΟΕΠΤΥΜ καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις Λοβέρδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο μεγαλύτερων Ομοσπονδιών στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) καταγγέλλουν τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Λοβέρδο, για τη μεθόδευση που ακολούθησε στο θέμα της αλλαγής προέδρου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Πρόκειται για το ασφαλιστικό Ταμείο – εξάμβλωμα  στο οποίο ενέταξε μεγάλη μερίδα των απασχολούμενων στον Τύπο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο δηλαδή Ταμείο, που το τότε ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί να καταργήσει και να προχωρήσει μόνο σε εθελούσιες συνενώσεις και έπειτα από αναλογιστικές μελέτες.

Ο κ. Λοβέρδος και οι συνεργάτες του οι οποίοι στο νέο ασφαλιστικό νόμο που πέρασαν από τη Βουλή αφαίρεσαν (κατόπιν πιέσεων διαφημιστών και αλεξιπτωτιστών εκδοτών), το μοναδικό άρθρο το οποίο θα έδινε ζωή σ’ αυτό το Ταμείο, έσπευσαν τώρα, στα τέλη Ιουλίου, να καλύψουν το «κενό» στη θέση του προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση.

Έτσι, ένα αποτελούμενο από ασχέτους προς τους εργαζόμενους στον Τύπο σώμα, επέλεξε νέο πρόεδρο (που φυσικά και δεν ευθύνεται για τις μεθοδεύσεις αυτές) ενώ ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα των Ταμείων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.