18 Σεπτεμβρίου, 2018

ΠΟΕΣΥ: Να δοθούν λύσεις σε χρονίζουσες εκκρεμότητες στην ΕΡΤ

An employee walks in a hall inside Greek state television ERT headquarters in Athens June 13, 2013. Greek Prime Minister Antonis Samaras moved to defuse a political crisis over the government’s abrupt closure of state broadcaster ERT that prompted a nationwide strike on Thursday and brought thousands into the streets in protest. REUTERS/John Kolesidis (GREECE – Tags: CIVIL UNREST POLITICS BUSINESS EMPLOYMENT MEDIA LOGO)

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ ζητά να ρυθμιστούν άμεσα οι χρονίζουσες εκκρεμότητες για τη νέα ΚΥΑ στην ΕΡΤ.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΚΥΑ αναγνώρισης της διετίας που θα ενισχύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων και θα δώσει τέλος στην απαράδεκτη αυτή διαιώνιση της εκκρεμότητας, τρία και πλέον χρόνια μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη μεταξύ των εργαζομένων, θα δώσει τέλος στις δικαστικές εκκρεμότητες, και θα κλείσει τις πληγές απ’ το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ το 2013.

Επίσης ζητά απ’ τους αρμόδιους να δώσουν επιτέλους λύση ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα χρήματα στους εργαζομένους της ΕΡΤ για τα έτη 2012 και 2013.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ