25 Νοεμβρίου, 2022

ΠΟΕΣΥ: Γυναίκες Σπάστε τη Σιωπή

Η φετινή επέτειος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συμπίπτει με σωρεία ανατριχιαστικών αποκαλύψεων για παρενοχλήσεις, και κακοποιήσεις γυναικών πολλές από τις οποίες δυστυχώς, γυναικοκτονίες.

Η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή της με αυτή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, σύμφωνα με την οποία σχεδόν μια στις τρεις γυναίκες έχει κακοποιηθεί, ενώ σχεδόν μια στις δυο δημοσιογράφους έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ψυχολογική ή διαδικτυακή κακοποίηση και άλλες μορφές βίας στο χώρο εργασίας.

Η Ομοσπονδία καλεί ακόμη μια φορά όλες τις γυναίκες και φυσικά τις δημοσιογράφους να σπάσουν τη σιωπή τους απέναντι σε αυτή την κοινωνική μάστιγα που πληγώνει ανεπανόρθωτα μια Δημοκρατική κοινωνία και δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον για γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και δυστυχώς και παιδιά.

Καλεί επίσης τις αρμόδιες αρχές να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές προωθώντας ένα προστατευτικό και αποτελεσματικό νομοθετικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο υπενθυμίζοντας πως η Ελευθερία, η Αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φύλων.