13 Οκτωβρίου, 2015

Όχι στις ατομικές συμβάσεις με -30% που απαιτεί η «Ελευθερία» της Λάρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καυτηριάζει και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, να ζητήσει −μονομερώς και καταχρηστικά–, από τους συναδέλφους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση αποδοχών κατά 30%.

Η Ομοσπονδία καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας να σεβαστεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή εναντίον των συναδέλφων, όπως έχει πράξει στο πρόσφατο παρελθόν με συνεχείς μονομερείς ενέργειες όπως απολύσεις, μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες, περικοπή επιδομάτων κ.α.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με την οποία  «καλεί τους συναδέλφους να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στους τακτικισμούς και τις συνεχείς πιέσεις της εργοδοσίας». Διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό της Ένωσης-μέλους μας σε όλες τις ενέργειές της για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ