24 Νοεμβρίου, 2008

Όχι στη βία κατά των γυναικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) καλεί τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους σε εγρήγορση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (25 Νοεμβρίου) για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν στα κρούσματα παρενόχλησης των γυναικών συναδέλφων μας και ειδικότερα στη δημοσιογραφική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών με υπευθυνότητα, αυστηρότητα και συνέπεια.
Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών –που συμβαίνουν πολύ πιο συχνά απ’ ό,τι είναι γενικά πιστευτό- αποτελούν μια από τις πιο αποκρουστικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γυναίκες ηλικίας μεταξύ 15 και 44 ετών υφίστανται συνολικά περισσότερες συνέπειες από τη βία, παρά από σοβαρές ασθένειες ή ατυχήματα.

Η Δ.Ο.Δ., επ’ ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, εξέδωσε Οδηγία για τη συνεπέστερη δημοσιογραφική κάλυψη των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα την Οδηγία αυτή, ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους συναδέλφους να απομονώσουμε το σεξισμό, να αντισταθούμε στη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στα ΜΜΕ και μέσα από τη δουλειά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.