30 Σεπτεμβρίου, 2011

Όχι στα χαράτσια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στη χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε να εναντιωθεί με όλους τους τρόπους στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει νέο «χαράτσι» στους εργαζόμενους, με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Πρόκειται για τον πλέον αντικοινωνικό φόρο –που προστίθεται στο βάρος των ειδικών πολυεκκαθαριστικών και της “ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης”- σε στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται διαρκώς, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η πληρωμή του από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. στηρίζει την απόφαση των Ενώσεων Συντακτών να συνταχθούν με τις πρωτοβουλίες Ομοσπονδιών και κοινωνικών φορέων, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να παράσχει συνδικαλιστικά και νομικά η Ομοσπονδία την αναγκαία συνδρομή σε δημοσιογράφους, για οποιεσδήποτε συνέπειες αντιμετωπίσουν από την άρνησή τους να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.