28 Νοεμβρίου, 2013

Όλοι στον αγώνα για την ΕΡΤ

Με αφορμή πληροφορίες ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατάργηση των περιφερειακών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και τις θέσεις της EBU, της ΔΟΔ και ΕΟΔ και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που απομονώνουν και φιμώνουν την Περιφέρεια και ειδικότερα την ακριτική Ελλάδα.

Η ΠΟΕΣΥ και όλες οι Ενώσεις Συντακτών επιμένουν στη θέση τους ότι οι περιφερειακοί σταθμοί πρέπει να παραμείνουν, στο πλαίσιο βεβαίως της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Η ΠΟΕΣΥ δεν είναι αντίθετη στον εξορθολογισμό της ΕΡΤ, ο οποίος όμως πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον οργανισμό σε επαναλειτουργία.

Συνεπείς στην αταλάντευτη αυτή θέση τους, οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων-μελών της θα παραστούν στην εκδίκαση της αγωγής των εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου, που διεξάγεται τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.