16 Οκτωβρίου, 2008

Όλοι στην απεργία της 21ης Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και τα Διοικητικά Συμβούλια πρωτοβάθμιων Ενώσεων, και η Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συμπαρίστανται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συμμετέχουν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, σε συνέχεια κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που καταργούν δικαιώματα, υφαρπάζουν πόρους, μειώνουν παροχές, διατηρούν αποκλεισμούς και οδηγούν στην χρεοκοπία και κατάρρευση της δημόσιας ασφάλιση με κυβερνητική στόχευση το πέρασμά της σε ιδιωτικές εταιρείες. Οι Ομοσπονδίες μας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Θ., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Φ.Ε., Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ., Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ.-Θ., Ε.Π.Π.Η.Τ.) απεργούν για:

1. Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

2. Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

3. Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.

4. Τη συνέχιση της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα  όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα ΜΜΕ και τη διεύρυνση της υπαγωγής στα Βαρέα και Ανθυγιεινά νέων ειδικοτήτων συναδέλφων που το δικαιούνται.

Τονίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της υπαγωγής  στα «βαρέα και ανθυγιεινά» των τεχνικών  συναδέλφων μας όπως ίσχυε ως τώρα και υπέρ της διεύρυνσης της υπαγωγής στα «βαρέα και ανθυγιεινά» νέων ειδικοτήτων συναδέλφων μας που το δικαιούνται.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μισθούς αξιοπρεπείς και όχι ανεργία και μερική απασχόληση για κοινωνικό-ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις απολύσεις και τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, κ.λπ.
Δηλώνουμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε –μαζί με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων- και όλα τα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα, τη δημοκρατική, αντικειμενική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ.
Επίσης καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην Ενημέρωση της Αθήνας να μετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.