1 Σεπτεμβρίου, 2014

Όλοι στη διαδήλωση και για το ασφαλιστικό

Την πλήρη αντίθεσή τους και στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα θα διακηρύξουν οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο γενικό αγωνιστικό πλαίσιο για αντιμετώπιση της ανεργίας, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, διασφάλιση των μισθών, των ταμείων και των συντάξεων, ανακούφιση των συνταξιούχων και των ανέργων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση εν κρυπτώ στις 6 Αυγούστου, τα οποία αφορούν την επικουρική ασφάλιση, επιφέροντας, μεταξύ άλλων, καίριο πλήγμα και στα επικουρικά της Β΄ (ΤΑΙΣΥΤ) και της Γ΄ Διεύθυνσης (ΤΑΤΤΑ) του ΕΤΑΠ–ΜΜΕ. Έτσι, οι ασφαλισμένοι των συγκεκριμένων Διευθύνσεων, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, μετά την υποχρεωτική ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, από 1-7-2015 εντάσσονται στο θνησιγενές Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι η ρύθμιση όχι μόνο δεν βελτιώνει τις παροχές της επικουρικής ασφάλισης, αλλά συρρικνώνει και αφαιρεί δικαιώματα. Η κυβέρνηση, αντί να συζητήσει στην Ολομέλεια της Βουλής και με την πρέπουσα δημοσιότητα παρεμβάσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στα κρυφά, στο θερινό τμήμα της Βουλής, «πέρασε» τροπολογία που δρομολογεί την πραγματική κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης. Όχι μόνο λόγω της ένταξης Επικουρικών μας Ταμείων στο θνησιγενές Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), αλλά και με τον οικονομικό στραγγαλισμό που θα προκαλέσει η κατάργηση ανταποδοτικών πόρων.

Η προβλεπόμενη μείωση οποιασδήποτε εργοδοτικής εισφοράς και η εξαίρεση της γενικής Κυβέρνησης από την υποχρέωση χρηματοδότησης καθιστά ανενεργή και την πρόβλεψη του Συντάγματος ότι «το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων» (άρθρο 22 παρ. 5Σ).

Πρόκειται για μια ακόμη πράξη εκθεμελίωσης του Κοινωνικού Κράτους και παραχώρηση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων στην αθέμιτη κερδοσκοπία εκείνων που επενδύουν στη δυστυχία του Ελληνικού λαού. Αφού προηγουμένως λήστεψαν διαχρονικά τα αποθεματικά των Ταμείων μας, ευνόησαν την εισφοροδιαφυγή και έθρεψαν το τέρας της ανεργίας που κατασπαράζει αδιακρίτως κάθε κατηγορία εργαζομένων στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης, ολοκληρώνουν με ασυγκράτητη επιθετικότητα και εχθρότητα το βιολογικό αφανισμό μας.

Τα χρονικά περιθώρια για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων, περιορίζονται. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να αντιδράσουν με κάθε τρόπο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όχι μόνο στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στη ΔΕΘ αλλά και στους σχεδιασμένους και οργανωμένους αγώνες που θα ακολουθήσουν μέχρι την τελική νίκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.