29 Αυγούστου, 2013

Όλοι οι εργαζόμενοι της Ενημέρωσης στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στις διαδηλώσεις των εργαζομένων το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ και καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας και των άλλων Ομοσπονδιών και Ενώσεων της Ενημέρωσης να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα, για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Κατά τη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο επανέλαβε την πάγια θέση του να αγωνιστεί για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών του κλάδου, την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και την ανακούφιση των διαρκώς αυξανομένων ανέργων, αλλά και των τύποις εργαζομένων σε πολλά ΜΜΕ, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Το καθεστώς ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς με τις υποχρεωτικές –υπό την απειλή απόλυσης- ατομικές συμβάσεις μείωσης αποδοχών και τις επαπειλούμενες συγχωνεύσεις –που συνεπάγονται κατάργηση θέσεων εργασίας-, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ΠΟΕΣΥ θα αντιδράσει με όλα τα μέσα, με αφετηρία των κινητοποιήσεών της την οργάνωση του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των τεσσάρων ηγετών των κομμάτων της αντιπολίτευσης να δώσουν το παρών στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, κατά την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ και να συμμετάσχουν στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα των αγωνιζομένων συναδέλφων.

Ταυτόχρονα κατά τη σημερινή συνεδρίαση προγραμματίστηκε η σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ το Σάββατο 29/9 με τη συμμετοχή των μελών των διοικήσεων των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας, κατά την οποία θα συζητηθεί η κλιμάκωση του αγώνα και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, η ΠΟΕΣΥ θα δρομολογήσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 7/9.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Γραμματεία της ΠΟΕΣΥ, στο τηλέφωνο 210-3639881.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.