8 Μαρτίου, 2010

Όλοι μαζί στην απεργία

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συμμετέχει και καλεί τις Ενώσεις μέλη της να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική –πανεργατική απεργία των συνδικάτων στις 11 Μαρτίου, για την ανατροπή των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων.

Όταν ο Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η κυβέρνηση πήρε σκληρότερα μέτρα απ’ όσα ζητούσαν οι Βρυξέλλες, τότε η αντίδραση των εργαζομένων για την ανατροπή τους, είναι μονόδρομος.
Τα σκληρά εισπρακτικά μέτρα που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν μονομερώς, μετά την κρίση των χρηματιστηρίων και των Τραπεζών, και το κόστος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, επιδέχονται μια μόνον απάντηση: τη δράση για την απόσυρσή τους.
Η πολιτική που παρουσιάζεται ως «επώδυνη εξυγίανση» δεν είναι τίποτα άλλο από σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές, που δεν οδηγούν σε διέξοδο από την κρίση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί επίσης το «διασωματειακό» να επεξεργαστεί επειγόντως το σύνολο των αιτημάτων και την τακτική για την παρέμβαση των εργαζομένων στην ενημέρωση, τόσο στα πλαίσια του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος, όσο και αυτόνομα με βάση τα ιδιαίτερα προβλήματα στον Τύπο.

  • Να αποσυρθούν τα αντεργατικά αντικοινωνικά κυβερνητικά μέτρα.
  • Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.