22 Οκτωβρίου, 2013

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ

Ο κ. Πατρίκ Καμένκα, Αναπληρωματικό Μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής ΕΟΔ, απέστειλε το παρακάτω ψήφισμα του Συνεδρίου που πραγματοποίησε το γαλλικό Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων SNJ-CGJ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Μασσαλία 17 Οκτωβρίου 2013

Το Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Γαλλίας SNJ-CGJ που συνήλθε στη Μασσαλία, εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη στους Έλληνες δημοσιογράφους και στις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις του νεοναζιστικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής».

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ενέργειες εις βάρος των συναδέλφων μας από τα μέλη του κόμματος, που συνεχίζουν να καταδιώκουν συνδικαλιστές, πολιτικούς, μετανάστες και όλους όσους πιστεύουν στη δημοκρατία.

Η λιτότητα χωρίς τέλος την οποία έχει επιβάλλει η τρόικα, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτή την κατάσταση που επικρατεί ο λαϊκισμός, λόγω της ανικανότητας της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτικών, να αντιταχθούν στα αντικοινωνικά διαρθρωτικά μέτρα που υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες.

Το γαλλικό Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων SNJ-CGJ ενστερνίζεται τον αγώνα των ελληνικών συνδικαλιστικών Ενώσεων ενάντια στη διάλυση του δημόσιου φορέα της ΕΡΤ, που επίσης οφείλεται στην εφαρμογή κατά γράμμα των μέτρων λιτότητας από την Αθήνα.

Γενικότερα, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε  το κλείσιμο των εφημερίδων, τη σημαντική μείωση μισθών και την απώλεια θέσεων εργασίας εκατοντάδων δημοσιογράφων.

Όλοι μαζί θα δώσουμε αλληλέγγυοι τον αγώνα στην Ευρώπη για να αποφευχθεί η μετάλλαξη της Ελλάδας σε ένα εργαστήριο εφαρμογής αντικοινωνικών πολιτικών.