23 Απριλίου, 2012

Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι στο πλευρό των Ελλήνων

Με πολλαπλές αναφορές στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ελληνική δημοσιογραφία, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), με αντικείμενο τα «Ίσα δικαιώματα για όλους τους δημοσιογράφους».
Στις αποφάσεις του συνεδρίου

καταγράφεται η έκφραση συμπαράστασης των συμμετεχόντων αλλά και όλων των Ενώσεων-μελών της ΕΟΔ προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει τις βαρύτατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η αμέριστη υποστήριξή στους Έλληνες δημοσιογράφους, που αγωνίζονται για δίκαιους όρους εργασίας, με τη διασφάλιση το δικαιώματος στη διαπραγμάτευση μέσω των Ενώσεων που τους εκπροσωπούν, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
Παράλληλα, διαπιστώνει με έντονη ανησυχία ότι τα μέλη της ΕΟΔ σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν κρίσεις που απειλούν θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, καθιερωμένους όρους και συνθήκες εργασίας, ενώ προωθείται η ανισότητα στο εργασιακό πεδίο της Ενημέρωσης.
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προσκάλεσε την ΠΟΕΣΥ στην ετήσια συνέλευσή της τον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να θέσει σε αυτήν, τα θέματα που αφορούν στην επισφάλεια των εργασιακών σχέσεων στον τομέα της Ενημέρωσης.
Μιλώντας στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Σαββίδης επισήμανε την «ανάγκη να βρούμε τα νέα μοντέλα για το συμφέρον της Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτήν, χωρίς όμως, να εγκαταλείψουμε τα παλιά μας όπλα, διεκδίκησης και αλληλεγγύης στον κοινό αγώνα, αφού όπως επεσήμανε η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο της χειραγώγησης των ΜΜΕ». Ανέφερε επίσης, την πρόθεση της ΠΟΕΣΥ «να προτείνει την επαναφορά της μαύρης λίστας για όσους επιτίθενται στην Ενημέρωση και την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.