20 Σεπτεμβρίου, 2011

Οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ στον αγώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), υιοθετεί την απόφαση των εργαζομένων στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να προχωρήσουν «σε κοινό μέτωπο με τους συναδέλφους της ΕΡΤ», ζητώντας από «τις συνδικαλιστικές Ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ) να συντονίσουν την αγωνιστική δράση μας». Στο πλαίσιο αυτό, τους καλεί να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί στην ΕΡΤ για αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 και από τις 19.00 έως τις 23.00.

Η ΠΟΕΣΥ μετέχει στις κυλιόμενες στάσεις εργασίας, συντονίζοντας τους αγώνες των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και καλεί τις διοικήσεις των Ενώσεων Συντακτών να καλύψουν όλους τους δημοσιογράφους για την απόφασή τους να μην υποβάλουν –αν τους ζητηθεί- απογραφικό δελτίο με στοιχεία τους, που ήδη διαθέτουν η ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΣΗΕΑ και τα Ταμεία μας.

Στο ψήφισμα των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται ακόμη: «Οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θεωρούμε ιδιαίτερα θετική τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του πρακτορείου να μην αποσταλεί στην κυβέρνηση η αιτούμενη λίστα με ονόματα συναδέλφων προς ένταξη στο απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και επαναλαμβάνουμε: Ουδείς εργαζόμενος περισσεύει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το εθνικό πρακτορείο και η Ενημέρωση δεν είναι δυνατόν να αποτελούν ΔΕΚΟ.

Συγκροτούμε επιτροπή που θα εξετάσει τις δυνατότητες νομικής αντιμετώπισης του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διοργανώνουμε συνέντευξη προς τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου στην Αθήνα για να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη και τον δημοσιογραφικό κόσμο για την επίθεση που δέχεται το εθνικό πρακτορείο και την επαπειλούμενη αποδόμησή του».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.