21 Νοεμβρίου, 2022

Να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η περιπέτεια της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, εις βάρος της οποίας επιχειρήθηκε βίαιη και απάνθρωπη έξωση από το σπίτι της παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σαν να ήταν εγκληματίας, αναδεικνύει με τον πιο επώδυνο τρόπο, το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με διαρκώς διογκούμενα χρέη, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης είναι, δυστυχώς εξίσου σοβαρό και στον πολύπαθο Κλάδο των δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν χτυπηθεί όπως όλοι ποικιλοτρόπως από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές, που μείωσαν το εισόδημα τους, οδήγησαν πολλά ΜΜΕ σε κλείσιμο και τελικώς άφησαν πίσω τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, ανέργους ή στην καλύτερη περίπτωση υποαπασχολούμενους και υποαμαοιβόμενους.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει για μία ακόμα φορά το φλέγον αυτό θέμα και ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανακούφιση των οφειλετών, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος κοινωνικής σημασίας, το οποίο δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης όλων των πολιτών αποτελούν στοιχεία πολιτισμού και Δημοκρατίας για μία ευνομούμενη πολιτεία. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη δυναμική εκδήλωση της κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ της συναδέλφου και υπογραμμίζει τη σημασία της για να μην είναι κανείς μόνος.