21 Νοεμβρίου, 2011

Να μην υπογραφούν τα έγγραφα της εφεδρείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την αιφνιδιαστική αποστολή την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 των εγγράφων για την εφαρμογή της «εφεδρείας» στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Τύπου, με την τελεσιγραφική εντολή να συμπληρωθούν σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στους προαναφερόμενους φορείς να μην υπογράψουν δήλωση.Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία απέστειλε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες το ακόλουθο έγγραφο:

«Χωρίς πρόβλεψη νόμου, ζητάτε με εγκύκλιο να υποβάλλουν δημοσιογράφοι, υπεύθυνη δήλωση για τον ασφαλισμένο χρόνο προϋπηρεσίας που διαθέτουν προκειμένου να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία. Αναπαράγετε μάλιστα απόσπασμα της σχετικής εγκυκλίου σύμφωνα με το οποίο δεν θα προσμετρηθεί για τον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότηση του υπαλλήλου η συντάξιμη υπηρεσία την οποία δεν θα αναφέρει στην υπεύθυνη δήλωση.
Δηλαδή, απειλείτε με συνέπειες χωρίς να έχετε τέτοιο δικαίωμα, καθώς οι εγκύκλιοι είναι εσωτερικά έγγραφα της διοίκησης χωρίς νομική δεσμευτικότητα, αφού δεν θέτουν κανόνες δικαίου και δεν είναι δυνατό να απειλούν με κυρώσεις που δεν προβλέπει ο νόμος. Ως εκ τούτου η αξίωσή σας για την υποβολή τέτοιων δηλώσεων δεν είναι νόμιμη.
Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, ζητούμε όπως άρετε άμεσα την ως άνω παράνομη συμπεριφορά σας και απόσχετε στο εξής από παρόμοιες ενέργειες χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, δηλώνοντάς σας ότι θα αντιταχθούμε σε κάθε τυχόν απόπειρααπαλλοτρίωσης ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολής νόμιμων δικαιωμάτων των μελών μας.»

Καλούνται τα μέλη μας να μην υποβάλλουν τέτοιες δηλώσεις και να αρκεστούν μόνο σε δήλωση εξαίρεσης εκείνοι που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος, με βάση τις παραπάνω θέσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.