26 Ιουνίου, 2012

Να επιστραφούν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με αφορμή την αποκάλυψη της μεγάλης κλοπής των αποθεματικών του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., που από 115 εκατομμύρια ευρώ προ «κουρέματος» PSI στις 09/03/2012, έγιναν 56 εκατομμύρια ευρώ μετά PSI, για να απομείνουν μόνο 5,6 εκατομμύρια ευρώ στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της ΤτΕ, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Ζητά να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ τα αποθεματικά του Ταμείου.
Απαιτεί την άμεση κάλυψη των αναγκών του Ταμείου με ευθύνη της κυβέρνησης.

Καλεί τους εργοδότες-επιχειρηματίες να εξοφλήσουν τις παρακρατημένες εισφορές, που δεν τις αποδίδουν στο Ταμείο.
Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών των ασφαλισμένων.

Είναι αντίθετη η Π.Ο.Ε.ΣΥ. σε οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών από 3% σε 6%, προκειμένου να αναπληρωθούν τα αποθεματικά.
Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ήταν αντίθετη από την πρώτη στιγμή στο PSI και το διεκδίκησε τόσο δικαστικά, όσο και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θεωρεί ότι η διοίκηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. θα εκτιμήσει σοβαρά τον διαπιστωθέντα κλονισμό εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών-μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αποδείχθηκε στην ταραχώδη γενική συνέλευση, φορτισμένη με εντάσεις και αντεγκλήσεις, όπου απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός και θα αποφασίσει να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., συμβάλλοντας στην άμεση εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του Οργανισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.