6 Φεβρουαρίου, 2013

Να αρθεί τώρα η επιστράτευση των ναυτεργατών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών που αγωνίζονται ηρωικά για την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων τους και για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι ο αντιδημοκρατικός αυταρχικός δρόμος που άνοιξε με την προηγηθείσα επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και τις διώξεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, γίνεται ακόμη πιο ολισθηρός και επικίνδυνος με την επιστράτευση των ναυτεργατών• οδηγεί στη ζούγκλα. Καταργεί στην πράξη το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, να κινητοποιούνται γενικότερα για τα προβλήματά τους.

Γι αυτό καλούμε την κυβέρνηση να άρει, τώρα, την επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ΜΜΜ και να σταματήσει τις διώξεις συνδικαλιστών.

Σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργούς ναυτεργάτες και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Είμαστε δίπλα τους, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή–αντεργατική πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.