28 Οκτωβρίου, 2012

Να αφεθεί ελεύθερος ο Κώστας Βαξεβάνης

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), καταγγέλλει την πρωτοφανή σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη παράσταση ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής αντίστασης του λαού μας.

Η δίωξη και σύλληψη του συναδέλφου στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και στέλνει μήνυμα παραδειγματισμού στους δημοσιογράφους και για το μέλλον, για ένα ζήτημα μάλιστα που εδώ και καιρό απασχολεί την κοινή γνώμη και αφορά το πολιτικό σύστημα και τις σχέσεις του με οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

Τα στοιχεία που περιέχει το επίμαχο δημοσίευμα είναι στη διάθεση κάθε αρχής και περιμένουμε να τα ερευνήσουν οι αρμόδιοι, αντί να στρέφονται εναντίον του δημοσιογράφου που τα δημοσιοποίησε.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη και αυτό διατράνωσε με την παρουσία μελών του, μαζί με δεκάδες συναδέλφους αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη ΓΑΔΑ και την Εισαγγελία, όπου οδηγήθηκε σήμερα ο συνάδελφος. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την ελεύθερη ενημέρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζεται ο συνάδελφος.