11 Μαρτίου, 2010

ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη επίθεση αστυνομικών εναντίον του μπλοκ των δημοσιογράφων που διαδήλωναν με πανό της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ειρηνικά το πρωί της Πέμπτης, 11ης Μαρτίου 2010, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Απρόκλητα, απροειδοποίητα και με ιδιαίτερη σκληρότητα που υπέκρυπτε αδιαφορία για απώλεια ανθρώπινων ζωών, αστυνομικοί εξαπέλυσαν δακρυγόνα εναντίον δημοσιογράφων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Εγνατία οδό, όπου γίνονται τα έργα του μετρό.
Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν λιποθυμίες, κρίσεις άσθματος και άλλες παρενέργειες. Τα κατεστραμμένα από τα χημικά ρούχα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης και άλλων συναδέλφων είναι αδιάψευστο στοιχείο για τη στόχευση των αστυνομικών εναντίον των δημοσιογράφων και όχι κάποιων που –όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- τους επιτέθηκαν.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. περιμένει πλέον την επέμβαση της Δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της εξωφρενικής επίθεσης, ενώ παράλληλα καλεί την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να μην συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειες των υφισταμένων της.