21 Ιουνίου, 2010

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ για τους συμβασιούχους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) μπροστά στην αδιάλλακτη στάση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην προχωρήσει σε παράταση των συμβάσεων που λήγουν 30 Ιουνίου και 31 Ιουλίου και στέλνουν στην ανεργία περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, αποφάσισε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να προχωρήσουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, 23 Ιουνίου, και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επιμένει:

1. Στην άμεση ανανέωση τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου όλων των συμβάσεων έργου που λήγουν τέλος Ιουνίου και τέλος Ιουλίου.

2. Στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Η τελευταία ΣΣΕ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008!

3. Στην κατάθεση νομοσχεδίου που να καταργεί οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας και στην κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και να κατοχυρώνει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΑΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.