22 Δεκεμβρίου, 2011

Κλιμακώνεται ο αγώνας για τα Δημόσια ΜΜΕ

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά από συνεδρίασή του και με τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων των Ενώσεων μελών της αποφάσισε:

Να στηρίξει και να συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΓΓΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα και το Κανάλι της Βουλής, που αντιπαλεύουν τις προσπάθειες υπαλληλοποίησης της ενημέρωσης και εφαρμογής των μέτρων της εφεδρείας, της κατάλυσης των συλλογικών συμβάσεων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, της απόλυσης των συμβασιούχων. Δηλώνουμε ότι παλεύουμε για την ενίσχυση της Δημόσιας Ενημέρωσης στην υπηρεσία των πολιτών.

Να συνεχίσει τη διαβούλευση με τους αρμόδιους Υπουργούς μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, επιμένοντας κατά βάση στην τροπολογία που έχει καταθέσει μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ –και την οποία προσυπέγραψαν περισσότεροι από 150 βουλευτές όλων των κομμάτων. Εφόσον οι προσπάθειες δεν ευδοκιμήσουν, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και εξουσιοδότησε το Προεδρείο να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές, ακόμη και με απεργία διαρκείας. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. είναι αλληλέγγυα σε όλες τις Ενώσεις – μέλη της στη μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της σε όλους τους αγώνες που αναπτύσσονται από εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και καλεί τους δημοσιογράφους να δώσουν τη μάχη της προβολής αυτών των αγώνων και της ελεύθερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης αντικρούοντας τις πιέσεις για αποσιώπηση των αγώνων και στρεβλή ενημέρωση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.