13 Ιουνίου, 2014

Κινητοποιήσεις και απεργίες για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση με το μαύρο στην ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΠΗΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, επαναβεβαίωσαν στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις τιμώντας τον διαρκή και έντιμο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ πραγματοποίησαν μεγάλη αγωνιστική, παλλαϊκή συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Στη συγκέντρωση μίλησαν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με τον πρόεδρό της, Τζιμ Μπουμέλα, να εκφράζει το σοκ και το θυμό της ΔΟΔ, «ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να εγκαταλείψουν άμεσα το κτίριο και να επιστρέψουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ στους δημοσιογράφους».

Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, δήλωσε για την αστυνομική εισβολή και τα επεισόδια ότι «οι δημοσιογράφοι και τα συνδικάτα αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, το οποίο είναι απαράδεκτο γεγονός» και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να βρίσκονται λύσεις όταν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο».