15 Φεβρουαρίου, 2023

Καταγγελία της ΕΣΗΕΠΗΝ για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, καταγγέλλει τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής  Εκλογικής Περιφέρειας Ηλείας (Δ.Ε.Ε.Π.) της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Λαμπρόπουλο, ο οποίος καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων και του δημοσιογραφικού κόσμου της Ηλείας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ευρισκόμενος στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους και ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, που εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση, καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς  παρόντες δημοσιογράφους αλλά και το δημοσιογραφικό λειτούργημα συνολικά. Επίσης απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε κατά του εργασιακού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Ηλεία, ο οποίος θέλοντας να κρατήσει ήπιους τόνους, παρουσία του υπουργού, προσπάθησε να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Η επιχειρούμενη απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου αλλά και η προσβολή της προσωπικότητας δημοσιογράφων, μελών και μη της Ένωσης Συντακτών, δεν είναι αποδεκτή από κανέναν, πολλώ δε μάλλον, από τον πρόεδρο και εκπρόσωπο ενός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ηλεία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές και θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά.

Καλούμε τέλος το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να παρέμβει σε επίπεδο  εσωκομματικών οργάνων, απέναντι σε ένα στέλεχος της που παρουσιάζει τουλάχιστον προβληματική κοινωνική συμπεριφορά, η οποία κατατείνει σε κραυγαλέα επίδειξη ελλείμματος δημοκρατικότητας, όπως αυτή που εκδηλώνεται απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου.