26 Μαρτίου, 2012

Καμία αλλαγή για τους ισολογισμούς

Πλήρη αντίθεση εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στην κυβερνητική πρόθεση να καταργήσει τη δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες, εξαιρώντας κάποιες και υπό προϋποθέσεις.

Καλείται η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, να μην επιμείνει στην ψήφιση του άρθρου 232 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου για τους ισολογισμούς, όταν υπό τις σημερινές συνθήκες ο τόπος έχει απόλυτη ανάγκη την πολυφωνία και τη διαφάνεια.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας έχουν επανειλημμένως τοποθετηθεί, μαζί με τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια και τους Εμπορικούς και Βιοτεχνικούς Συλλόγους της χώρας υπέρ της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες και για να συνεχισθεί η επιβίωση εκατοντάδων εφημερίδων και να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αλλοίμονο, αν τα «γεωγραφικά» όρια του Τύπου της χώρας μας ορίζονται από τους ξένους (Τρόικα κ.λπ.) και όχι από τους αναγνώστες και τον επιχειρηματικό κόσμο της πατρίδας μας. Όταν κλείνει μια εφημερίδα «ματώνει» η Δημοκρατία και θα τραυματιστεί πολύ σοβαρά, όταν αναπόφευκτα κλείσουν πολλές εφημερίδες, με την ψήφιση του τυποκτόνου νομοσχεδίου για τους ισολογισμούς.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος δημοσίευσης των ισολογισμών, για να προστατεύσει την πολυφωνία και τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια της χώρας, με υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.