14 Οκτωβρίου, 2010

Ημερίδα “Η αναγκαιότητα ύπαρξης των δημοτικών ΜΜΕ στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ένα τοπίο συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας συζήτησης, σε μια συγκυρία κατά την οποία η ποιότητα αλλά και οι φορείς της ενημέρωσης κινδυνεύουν να αποβούν “παράπλευρες απώλειες” της κρίσης, η διαφύλαξη δημόσιων κοινωφελών ΜΜΕ αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα.

Δυόμιση δεκαετίες μετά την εμφάνισή τους, που αναμόρφωσε άρδην το πεδίο της ενημέρωσης, οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο κατάργησης.
Άλλοτε κακοποιημένα από δημοτικές αρχές και άλλοτε δυσφημισμένα από ιδιώτες, τα δημοτικά ΜΜΕ βρίσκονται στον αέρα: το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προωθεί τη συρρίκνωση και τη λειτουργία τους με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Αντί μιας οριστικής ρύθμισης, οι κυβερνήσεις προσφέρουν έως τώρα μόνο “παρατάσεις”, οι οποίες εκπνέουν μαζί με το 2010.

Η ΠΟΕΣΥ πιστεύει ότι τα δημοτικά ΜΜΕ αποτελούν μια εναλλακτική δυνατότητα για το μιντιακό τοπίο, που θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως, αντί να καταργηθεί.

Σε αυτό το πνεύμα, η ΠΟΕΣΥ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: “Η αναγκαιότητα ύπαρξης των δημοτικών ΜΜΕ στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο”.

Εισηγητές:
Γιάγκος Ανδρεάδης, καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Διαχείριση».
Αντώνης Ρουπακιώτης, δικηγόρος, πρ. πρόεδρος ΔΣΑ, μέλος της ΑΔΑΕ.

Προσφώνηση:
Νίκος Μπουρσινός, εκπρόσωπος δημοσιογράφων του δημοτικού Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1 – 90,4 FM» στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Συντονισμός:
Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος.

Έχουν προσκληθεί οι υποψήφιοι δήμαρχοι των περιοχών της Αττικής  που διαθέτουν Δημοτικά ΜΜΕ/οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής/οι υπεύθυνοι των τομέων Αυτοδιοίκησης των κομμάτων/η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στις 20 Οκτωβρίου 2010 (Τετάρτη), 10:30 π.μ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ακαδημίας 20, 1ος όροφος.