16 Δεκεμβρίου, 2022

Η πρόεδρος της ΔΟΔ στην ΠΟΕΣΥ:«Να υπερασπίσουμε τη δημοσιογραφία και την Ελευθερία του Τύπου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών επισκέφτηκε σήμερα η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Dominique Pradalié, που βρέθηκε στην Αθήνα με την ευκαιρία συμμετοχής της στην Ημερίδα της ΕΣΗΕΑ για τις γυναικοκτονίες.

Η κυρία Dominique Pradalié συζήτησε με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για τα τρέχοντα και μεγάλα προβλήματα του Τύπου, τα οποία -όπως είπε- οξύνονται σε παγκόσμιο επίπεδο σε βάρος της ελευθερίας της Ενημέρωσης.

«Πρέπει να γίνει τεράστια προσπάθεια για να υπερασπιστούμε την δημοσιογραφία και την Ελευθερία του Τύπου, επισημαίνοντας τις επεμβάσεις στην Ενημέρωση από κυβερνήσεις, θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες σε όλες τις χώρες, με αποκορύφωση τις αγωγές και τις διώξεις. Εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δουλειά μας ώστε να βοηθήσουμε και τους πολίτες να κατανοούν τα αληθινά προβλήματα».

Ειδικά για το μεγάλο θέμα των αγωγών (slapp’s) δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει συνολική αντίδραση, και κάλεσε τους δημοσιογράφους που απειλούνται να απευθύνονται και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επεσήμανε επίσης το θέμα της επικείμενης έκδοσης του Julian Assange ο οποίος όπως είπε δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ με κανέναν τρόπο καλώντας τους δημοσιογράφους να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια που πλήττει την ελεύθερη Ενημέρωση από όπου και αν προέρχεται.