13 Δεκεμβρίου, 2011

Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με ψήφισμα που εξέδωσε κατά τη σύγκλησή του το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011, χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους –συντάκτες, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους σε όλα τα ΜΜΕ- που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αυτό το διάστημα αντιμετωπίζοντας τη σκληρή επίθεση εργοδοτών – κυβέρνησης και τις επιταγές των Μνημονίων που επιβάλλει η τρόικα των δανειστών.

Στηρίζουμε και συντονίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΓΓΕ, τα δημοτικά ραδιόφωνα, που αντιπαλεύουν τις προσπάθειες υπαλληλοποίησης της ενημέρωσης και εφαρμογής των μέτρων της εφεδρείας, της κατάλυσης των συλλογικών συμβάσεων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, της απόλυσης των συμβασιούχων. Δηλώνουμε ότι παλεύουμε για την ενίσχυση της Δημόσιας Ενημέρωσης στην υπηρεσία των πολιτών.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του συγκροτήματος των εφημερίδων Μακεδονία-Θεσσαλονίκη που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την 1η Νοεμβρίου και καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα σχέδια της εργοδοσίας για δραματικές μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του ALTER, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τις αμοιβές τους και το δικαίωμα στη δουλειά. Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στο STAR, τις Αττικές Εκδόσεις και σε όλα τα Μέσα ως απαράδεκτο εκβιασμό, που υπηρετεί τις συντονισμένες ενέργειες της εργοδοσίας για διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες για επιβολή οριζόντιων μειώσεων και στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ, το Κέρδος, τον Αγγελιοφόρο και σε όλα τα ΜΜΕ που απορρίπτουν τις προτάσεις της εργοδοσίας.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας και ζητάμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση της εργασίας όλων των συναδέλφων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Φυλής να προχωρήσει σε λύση και εκκαθάριση του δημοτικού ραδιοφώνου Ξένιος, ενώ χρωστά δεδουλευμένα στους εργαζόμενους για σχεδόν ένα χρόνο.

Καταδικάζουμε, τέλος, την προκλητική απόλυση του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Απόλλωνα Λιακόπουλου, από την εφημερίδα Sport Day. O συνάδελφος ήταν ο τελευταίος από τους δέκα εργαζόμενους της εφημερίδας που δεν αποδέχτηκαν την υπογραφή ατομικής σύμβασης μείωσης αποδοχών και απολύθηκαν.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. είναι αλληλέγγυα σε όλες τις Ενώσεις – μέλη της στη μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και είναι σε ετοιμότητα να προχωρήσει σε παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των διοικητικών και των τεχνικών διεκδικώντας την τήρηση των συμβάσεων, την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα να μην αποδεχτούν καμιά ατομική σύμβαση εργασίας, να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια επιβολής ελαστικών μορφών εργασίας και να ενισχύσουν τον συλλογικό αγώνα για να μην μετατραπεί το εργασιακό τοπίο σε ζούγκλα.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της σε όλους τους αγώνες που αναπτύσσονται από εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και καλεί τους δημοσιογράφους να δώσουν τη μάχη της προβολής αυτών των αγώνων και της ελεύθερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης αντικρούοντας τις πιέσεις για αποσιώπηση των αγώνων και στρεβλή ενημέρωση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.