30 Ιουνίου, 2010

Η ΠΟΕΣΥ συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους της ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα λήγουν οι συμβάσεις 347 δημοσιογράφων και τεχνικών, ενώ τις επόμενες βδομάδες απολύονται και οι υπόλοιποι 700 συμβασιούχοι (αθλητικοί, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό) από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το μέλλον όλων αυτών των συναδέλφων είναι ζοφερό, καθώς η Διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να δεσμευθεί για το πότε θα διεξαχθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού, με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες θα γίνονται οι προσλήψεις, πότε και πόσοι θα επιστρέψουν στην εταιρεία.
Ουδείς ενοχλείται που επί μια βδομάδα δεν βγαίνουν στον αέρα ενημερωτικές εκπομπές –απόδειξη της αδυναμίας της ΕΡΤ να λειτουργήσει χωρίς τους συμβασιούχους.

Όσο για τα συναρμόδια υπουργεία, συνεχίζουν να πετούν την καυτή πατάτα το ένα στο άλλο. Επί έξι μήνες ολιγώρησαν εσκεμμένα, δεν νομοθέτησαν, δεν κατήργησαν το ΠΔ Παυλόπουλου, και τώρα προαναγγέλλουν «χειρότερες εργασιακές μέρες» για όσους «τυχερούς» επανακάμψουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των συμβασιούχων –που σήμερα απεργούν και διαδηλώνουν έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής- και σε όλους τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, και ζητεί την άμεση ανανέωση των συμβάσεων όσων πραγματικά εργάζονται, με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.