31 Μαΐου, 2010

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την πειρατική επιδρομή του Ισραήλ στην ειρηνική νηοπομπή προς τη Γάζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την οργή του για την πειρατική επίθεση του στρατού του κράτους του Ισραήλ ενάντια στο στόλο αλληλεγγύης προς τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και ειδικότερα στη μαρτυρική λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη των πλοίων που μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα, τη δολοφονία ανεπιβεβαίωτου –μέχρι στιγμής- αριθμού ακτιβιστών, το σοβαρό τραυματισμό δεκάδων άλλων και τη σύλληψη όλων όσων επέβαιναν στην ειρηνική νηοπομπή αλληλεγγύης.
Ανάμεσά τους βρίσκονταν τουλάχιστον τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι: ο Άρης Χατζηστεφάνου από το Σκάι, η Κατερίνα Κιτίδη από το TVXS και η Μαρία Ψαρά από το Έθνος. Επίσης στα πλοία επέβαιναν δεκάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους 700 περίπου ακτιβιστές.

Το κράτος του Ισραήλ έχει επιβάλει μιαν απαράδεκτη σιγή για την τύχη όλων αυτών των ανθρώπων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.  ενώνει τη φωνή του με όλες τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατά του κράτους του Ισραήλ που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή παγκόσμια.

Απαιτεί:

– Την άμεση ενημέρωση για όλη την πολεμική επιχείρηση εναντίον άοπλων πολιτών και ειδικότερα για την τύχη των συλληφθέντων.

– Την άμεση απελευθέρωση όλων και την ανεμπόδιστη επιστροφή στα σπίτια τους.

– Την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ, την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του, τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση και επιστροφή των τριών δημοσιογράφων μελών της, που κινδυνεύουν στα χέρια του πιο αδίστακτου μηχανισμού.