6 Ιουλίου, 2011

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει αποκλεισμό δημοσιογράφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), κατά την πρώτη τακτική συνεδρίασή του στις 5 Ιουλίου 2011, με ομόφωνη απόφασή του καταγγέλλει την παρεμπόδιση των ξένων δημοσιογράφων, κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών καθηκόντων τους, από τις Λιμενικές Αρχές του Αγίου Νικολάου της Κρήτης.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι από Αγγλία, Βέλγιο, Τουρκία, Καναδά και Ισραήλ, παρακολουθούν επαγγελματικά τα πλοία της Αποστολής Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τη Γάζα. Στο πλοίο “Tahrir”, που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, είναι αποκομμένοι από την πρόσβαση στο διαδίκτυο και χωρίς ηλεκτρικό. Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εργάζονται, αν δεν περάσουν πρώτα από το γραφείο του εισαγγελέα, όπως μας κατήγγειλαν.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει την ωμή, αντιδημοκρατική ενέργεια των αρχών και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ελεύθερη κυκλοφορία των ξένων δημοσιογράφων στην άσκηση του επαγγέλματός τους, μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε να απευθυνθεί αμέσως, για ενημέρωση αυτών των γεγονότων, στη ΔΟΔ και στην ΕΟΔ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.