6 Οκτωβρίου, 2011

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τη νέα αστυνομική βία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)καταγγέλλει με οργή τη νέα βάρβαρη επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων εναντίον των απεργών διαδηλωτών στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της τεράστιας απεργιακής διαδήλωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Στην απεργία με καθολική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, διαδήλωσαν την ακλόνητη εναντίωσή τους στην απαράδεκτη αντεργατική «εργασιακή εφεδρεία».

Και σ’ αυτή την περίπτωση δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, δέχτηκαν απρόκλητη και με ιδιαίτερο μένος επίθεση, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι στον Τύπο να τραυματιστούν.

Τα πολλαπλά επεισόδια κατά των λειτουργών του Τύπου, αποκαλύπτουν πλέον ότι ο Τύπος έχει επιλεχθεί ως στόχος της βάρβαρης και εγκληματικής επίθεσης των «δυνάμεων καταστολής».

Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη για τη μηνυτήρια αναφορά της Π.Ο.Ε.ΣΥ., σχετικά με τις αστυνομικές βαρβαρότητες τον περασμένο Ιούνιο, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε βαρύτατα με μόνιμη αναπηρία ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος. Επίσης, δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση για την ΕΔΕ που είχε τότε διαταχθεί.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζοντας την ομόφωνη διάθεση των Ενώσεων και των εργαζομένων στο χώρο, διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον φαινόμενα που καταργούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, υποσκάπτουν τη δημοκρατία και επιχειρούν τη φίμωση της Ενημέρωσης και την τρομοκράτηση των λειτουργών της.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.