22 Αυγούστου, 2023

Η ΠΟΕΣΥ για τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3

Η ΠΟΕΣΥ συντάσσεται με την ΕΣΗΕΜ-Θ και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στην ΕΡΤ3 για τη διατήρηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του καναλιού. Επισημαίνει τον κομβικό και κρίσιμο ρόλο της ΕΡΤ3 στην ενημέρωση και την πολυφωνία, καθώς μέσω αυτής προβάλλεται μεγάλο μέρος της ελληνικής περιφέρειας, και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης με την οποία καταργείται ο ενημερωτικός ρόλος του καναλιού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ για το θέμα έχει ως εξής:

 

«Οι ανησυχίες και η αγωνία της ΕΣΗΕΜ-Θ και των εργαζομένων της ΕΡΤ3 για την εξέλιξη του σταθμού και τον δραστικό περιορισμό του ενημερωτικού ρόλου του επιβεβαιώνονται: Όπως φαίνεται από το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου η ΕΡΤ3 δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων, καθώς το σύνολο του ενημερωτικού προγράμματος μεταφέρεται στο κανάλι Ertnews.

Η ενέργεια αυτή αφενός διαψεύδει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού δε θα πληγεί, αφετέρου ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3, δηλαδή να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι οι φορείς, οι οργανισμοί, οι πολιτικοί, που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και τη Θράκη πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την εξέλιξη ως προσωπική τους απώλεια και να αντιδράσουν. Το ίδιο και οι πολίτες της περιφέρειας. Η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ3 σε εργασιακή συνέλευση, την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης, και προκηρύσσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3, την ίδια ημέρα από τις 12.00 έως τις 15.00.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο