10 Σεπτεμβρίου, 2010

Η ΠΟΕΣΥ για τις απολύσεις στο ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον πρόλογο έκανε με τις δηλώσεις του ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Την εξειδίκευση των σχεδίων στον ΔΟΛ και ειδικότερα στο ΒΗΜΑ έκανε χθες ο διευθυντής της εφημερίδας Παντελής Καψής: πρέπει να απολυθεί σημαντικός αριθμός διοικητικών υπαλλήλων (έως και οι μισοί σε σύνολο 350 περίπου) για να επιβιώσει το φύλλο και σ’ αυτό πρέπει να συναινέσουν οι δημοσιογράφοι.

Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Απολύσεις εργαζομένων και σχέδια περικοπών υλοποιούνται ήδη σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ το κλίμα είναι πολύ χειρότερο στην περιφέρεια.

Η μέθοδος της σαλαμοποίησης  δεν πρέπει να περάσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έχει εργασθεί συνειδητά τα τελευταία χρόνια για την δημιουργία ενός μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ παρά τις αντιδράσεις πολλών που υπερασπίζονται στενά συντεχνιακές αντιλήψεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις μέλη της να σταθούν δίπλα και να αγωνιστούν μαζί με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις διοικητικών και τεχνικών.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι τα πιο ισχυρά μας όπλα.