4 Ιουλίου, 2013

Η μαύρη αλήθεια για την ΕΡΤ

Πυκνώνουν τον τελευταίο καιρό διάφορες ασύστολες αιτιάσεις από βουλευτές, ευρωβουλευτές, συμβούλους και άλλους, για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, που χρεώνουν τη συνέχισή του για 23 μέρες στους… εργαζόμενους!

Η μαύρη αλήθεια γι αυτούς είναι ότι το «μαύρο» το επέβαλε η κυβέρνηση από τις 11 Ιουνίου, σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και τη ρητή άμεση διαταγή του ΣτΕ ν’ ανέβει αμέσως το σήμα της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλη τη χώρα, με άμεση και πλήρη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και αμέτρητων κοινωνικών φορέων καθώς και του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου, μαζί με τους 600.000 δημοσιογράφους παγκοσμίως, με υπεράνθρωπες προσπάθειες και θυσίες δημοσιογράφων και τεχνικών, δεν έσβησαν ούτε μία στιγμή το φως και την ενημέρωση της ΕΡΤ.

Με συνεχή 24ωρα ενημερωτικά προγράμματα, υπερπηδώντας τα τεχνικά (με τις μπάρες) σκοταδιστικά εμπόδια της κυβέρνησης, κυρίως πλέον από τα ιντερνετικά μέσα, με μεγάλη κάλυψη σ’ όλη τη χώρα πάνω από 65% και συνολικά 5.000.000 ιντερνετικούς επισκέπτες, ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις, εσωτερικές και διεθνείς και όλες τις εκδηλώσεις στο προαύλιο του ραδιομεγάρου, αποσπώντας το γενικό θαυμασμό.

Μοναδική λύση παραμένει η άμεση εφαρμογή από την κυβέρνηση της διαταγής του ΣτΕ ν’ ανέβει το σήμα της ΕΡΤ και να συνεχισθεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τους εργαζόμενους και ο όποιος εξορθολογισμός να αναζητηθεί με την ΕΡΤ πάντα σε λειτουργία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.